9 d’abril de 2022. General Ordinària

9 d’abril de 2022. General Ordinària

assemblees

general ordinària 2022

9 D’ABRIL

ONTINYENT
la vall d’albaida

El dissabte, 9 d’abril, es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de 2022 a la Casa de Cultura de la Vila d’Ontinyent, on s’ubica la seu dels Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Es va informar sobre l’estat dels comptes així com un repàs de l’activitat de la Federació en 2021.

Es va llegir l’informe de l’Àrea de Comunicació, destacant l’augment de comptes seguidors a les xarxes socials, tot el que ha suposat la creació del diari digital de la Federació “Xicotets i Grans” i la creació del web de la “Trobada de la FVNG”, entre altres.

Es va ratificar la baixa de 2 colles i l’entrada de 3 noves colles a la Federació:

 • Associació Veïnal de Patraix (València)
 • Associació Cultural “Valçaina” (València)
 • Asociación Cultural “Vamos de Ronda” de Navaixes / Navajas (l’Alt Palància)

Es va informar que a partir d’ara la Federació i l’Institut Valencià de Cultura tindran un conveni de col·laboració amb la concessió de 20.000 €, amb la qual podrem portar a terme nous projectes i activitats, així com l’ampliació de serveis a les colles federades, com la contractació d’una assegurança civil col·lectiva per a colles i portadors/es.

Es va ratificar que la 5a Trobada de la FVNG, que va quedar pendent els anys 2022 i 2021 per la pandèmia de la Covid, seguirà portant-se a terme a Daimús (la Safor), sent la colla amfitriona el Grup de Danses Daimús, i sent la data el diumenge, 25 de setembre de 2022. També es va aprovar per unanimitat que la colla amfitriona de la 6a Trobada de la FVNG serà la Colla Gegantera de l’Alcora (l’Alcalatén) i es portarà a terme el dissabte, 7 d’octubre de 2023.

Es va fer una modificació de la Junta Directiva, ja que Miquel Gómez i Garcés, de l’Associació de Dansants del Corpus de Castelló de la Plana, va deixar el seu càrrec de Secretari, el qual va fer la proposta que Nèstor Campos Bokokó, del Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer, actual Vocal de Comunicació, com a successor, qui va acceptar el càrrec i es va aprovar per unanimitat.

WhatsApp Image 2022-04-09 at 12.20.20

1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [3] Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2021

1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [3] Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2021

1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”
– [3] Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2021

ALCOI
l’alcoià

7 de novembre de 2021

Resum Textual

El diumenge, 7 de novembre, després d’haver-se ajornat el dia 31 pels avisos per l’oratge, es va celebrar la 3a de les trobades de la I Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” a Alcoi, en motiu d’”Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2021″, organitzada per l’Institut Valencià de Cultura amb col·laboració de la Federació i de l’Ajuntament d’Alcoi.

En aquesta trobada va participar imatgeria d’Alcoi, l’Alcora, l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana, Bocairent, Monòver, Novelda i Vinaròs.

Tota la trobada va portar-se a terme a la plaça Ramón y Cajal. La jornada va començar amb la plantada de les figures a la plaça, on el públic va poder veure les figures des de ben aprop. A continuació, la presentadora va anomenar a cada colla que eixia a fer un ball de lluïment enmig la plaça. Una vegada totes havien ballat es va fer la ballada final amb totes les figures.

Agrair també a l’Ajuntament d’Alcoi la seua implicació en l’esdeveniment, així com al Grup de Danses “Sant Jordi” d’Alcoi per la seua magnífica organització i conducció de la jornada.

Colles assistents

  • Alcoi
  • l’Alcora
  • Castelló de la Plana – Associació Cultural “Botafocs”
  • Bocairent
  • Monòver
  • Novelda
  • Vinaròs

  Cartell

  Resum Gràfic

  IMG-20211107-WA0002

  Més informació pròximament

  Més informació pròximament

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [2] Bocairent, Capital Cultural Valenciana 2021

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [2] Bocairent, Capital Cultural Valenciana 2021

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”
  – [2] Bocairent, Capital Cultural Valenciana 2021

  BOCAIRENT
  la vall d’albaida

  24 d’octubre de 2021

  Resum Textual

  El diumenge, 24 d’octubre, va celebrar-se la 2a de les trobades de la I Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”, organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, amb col·laboració de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants.

  Vàren participar colles d’Ador, Alcoi, Benetússer, Bocairent, Borriana, Daimús i Ontinyent, a més de les colles locals Grup de Danses “Cardaors”, Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí i l’Aljub.

  El primer escenari el trobem a la plaça de Bous de Bocairent, datada del 1843. Allà es va realitzar la plantada i la mostra de balls. A les 11 s’obria la mostra de la imatgeria convidada plantada a la plaça de Bous, i a les 12 començaren els parlaments i els balls de lluïment de cada colla convidada. A mesura que acabaven el seu ball, eixien en cercavila pels carrers del municipi fins arribar a la Plaça del Regne, punt final de la cercavila, on cada colla va rebre un recordatori.

  Aquell dia assolellat va suposar la recuperació de la tradició, ja que vam poder tornar a les grans trobades, a les cercaviles i als dinars de germanor.

  Colles assistents

   • Ador
   • Alcoi
   • Benetússer
   • Bocairent
   • Borriana
   • Daimús
   • Ontinyent

  COLLES LOCALS

   • Grup de Danses “Cardaors”
   • Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí
   • l’Aljub

  Estrena de la geganta del barri de Patraix de València

  Estrena de la geganta del barri de Patraix de València

  Estrena de la nova Geganta del barri de Patraix de València

  barri de PATRAIX,
  VALÈNCIA

  9 d’octubre
  2021

  Resum

  El 9 d’Octubre és una data assenyalada per a la cultura popular valenciana, ja que es reivindica tot allò que hem sigut i som.

  Les Festes Populars de Patraix sempre coincideixen amb la festivitat del 9 d’Octubre i van aprofitar aquest dia per fer l’estrena de la nova geganta amb la primera trobada de gegants que es feia al barri.

  Abans d’aquest dia es va fer una exposició durant la setmana anterior al dia 9 dels gegants convidats a la trobada i a l’estrena al Complex Esportiu-Cultural del barri.

  El dia 9, de matí, es va fer una exposició a la Plaça de Patraix, on es desenvoluparia tot l’acte, dels gegants convidats i ja de vesprada es va portar a terme la trobada, que va ser estàtica, i l’estrena. Allà es podia veure a la nova geganta tapada per fer posteriorment el descobriment en companyia dels Gegants de la Ciutat, el de la Falla Arrancapins, els de l’Associació Cultural “Valçaina”, els del barri de Sant Isidre i el Baró de Patraix.

  La jornada va començar amb el parlament de Carles Martí Vilar, el president de la FVNG, així com de la presidència de l’Associació Veïnal de Patraix i d’altres autoritats, com Pilar Bernabé, regidora de l’Ajuntament de València, i personalitats, com Ceballos & Sanabria, els artistes fallers l’han creada, i Francis Montesinos, reputat dissenyador de moda que ha fet les seues vestidures. Aquests dos últims també van crear i vestir, respectivament, al Baró.

  Al llarg de l’acte anaven entrant a la plaça les parelles de gegants a mesura que les anaven presentant. Una vegada totes les figures estaven a la plaça i es van fer tots els parlaments, la Jove Muixeranga de València va fer un parell de pinets i les dues xiquetes que els coronaven van descobrir a ‘Amparito, la Palletera’, la qual acompanyarà a partir d’ara al Baró de Patraix a tot arreu.

  Després de l’estrena, els gegants van fer una xicoteta cercavila des de la plaça al complex, on restarien fins tornar a casa.

  Xarxes Socials

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [1] IX Mostra Viva del Mediterrani

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans” – [1] IX Mostra Viva del Mediterrani

  1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”
  – [1] IX Mostra Viva del Mediterrani

  barri del CABANYAL,
  VALÈNCIA
  (valència)

  25 de setembre de 2021

  Resum Textual

  El dissabte, 25 de setembre, es va portar a terme la 1a de les trobades de la 1a Mostra de Nanos i Gegants valencians “Xicotets i Grans”, creada i organitzada per l’Institut Valencià de Cultura amb col·laboració de la Federació.

  Aquesta primera trobada es va celebrar dins de la programació de la IX Mostra Viva del Mediterrani, a la Plaça del Rosari del Cabanyal, barri de València.

  Van participar les colles d’Ador, l’Alcora, Benetússer, Beniarrés, Borriana, Godella i Ontinyent.

  A les 16 h. van començar a arribar les colles a la plaça de Calabuig a muntar la imatgeria i fer els últims assajos. A les 17 h. van començar a situar-se al carrer del Rosari, on havien d’esperar a ser nomenades per entrar a la plaça. I a les 17:30 h. el president, Carles Martí Vilar, va ser el presentador de l’esdeveniment i va anar anomenant una a una les colles fent una breu explicació de cadascuna i van anar entrant a la Plaça del Rosari, segons les anomenaven, oferint un ball de lluïment.

  Malgrat la pluja, va poder-se portar a terme tota la trobada sense cap incident. Va ser una jornada ben interessant i una oportunitat per a que la imatgeria popular vaja tornant al lloc on els pertoca: els carrers.

  Colles assistents

   • Ador
   • l’Alcora
   • Benetússer
   • Beniarrés
   • Borriana
   • Godella
   • Ontinyent

  Cartell

  Resum Gràfic

  IMG-20210925-WA0055

  Més informació pròximament

  X